İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda ve Almany

İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda ve Almany

05.01.2024 525

SIK SORULAN SORULAR

Bu geziyi neden düzenliyoruz?

 

Geleceğimize yön verecek olan öğrencilerimizin dünya ülkelerini ve şehirlerini adım adım keşfetmelerini, kültürleri ile tanışmalarını ve bilimin doğduğu yerlerde yeşermelerini istiyoruz.

 

Hangi ülkelerde ayak izi bırakacaksınız?

 

İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya’nın sokaklarını karış karış dolaşacak, Paris, Brüksel, Amsterdam, Cenevre, Lozan, Bern, Zürih, Stutgart şehirlerinde bol bol Instagram postu atacağız. :)

 

Programda CERN diye bir yer var. Tam olarak nedir?

 

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi veya Fransızca adı olan Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire'in kısaltmasıyla CERN, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi olan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşudur. CERN'de yüzlerce bina ve 30000 personel (fizikçiler ve destek personeli) vardır. Bu personelden 100 kadarı kuramsal fizikçilerdir. Diğerleri ise, çeşitli kuramların araştırıldığı deney düzeneklerinin projelerini hazırlayan, yapımını sağlayan ve deneyleri yürüten deneysel fizikçiler ve mühendislerdir. CERN'in kendi personeline ek olarak dünyanın yüzden fazla ülkesinden yaklaşık 10000 kadar fizikçi ve mühendis de CERN'de yer almaktadır.

Daha fazla bilimsel bilgi için çaktırmadan GOOGLE’a bakabilirsin.

 

Ayrıntılı programı da merak etmiyor değilim. Nereden ulaşabilirim?

 

Mesaj olarak attığımız Google Form’un ikinci aşamasında ayrıntılı programı paylaştık. Ama sizin için yine aşağıdaki linkte de program detaylarını belirttik.

 

 

Pasaportumuz yok. Başvuru işlemlerimiz uzun sürerse süreyi kaçırabiliriz. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

 

Yeşil pasportu olan öğrencilerimiz için herhangi bir sorun olmayacak. Sadece temdit süresinin en az 6 ay olması gerektiğini hatırlatalım. Bordo pasaportu olanlar veya hiç pasaportu olmayanlar için sadece gezi sırasında kullanılacak gri pasaport başvurusu tarafımızca yapılacaktır. Pasaport işlemleri de süre alacağı için son başvuru tarihinden sonra öğrenci alımı maalesef yapılmayacaktır.

 

Ücret konusunda da bilgi alabilirsek her şey daha anlamlı olacaktır.

 

6 gün 5 gece sürecek gezimiz 5 farklı ülke 8 farklı şehir kapsayacak olup yalnızca 1100 € olacaktır. Bu ödeme ise iki taksit halinde yapılacaktır.

İlk Taksit : 550 € (25 Ocak 2024)

İkinci Taksit: 550 €  (1 Şubat 2024)

 

 

Unutmayın geziye son katılım tarihi  9 Ocak Salı Günüdür. Size gönderilen form 5 Ocak 2024 23:59’da veri alımına kapatılacaktır.

 

 

05-01-202405-01-202405-01-202405-01-2024